Isle of Man

Isle of Man, “The roadracing capital of the world”, er en øy som ligger mellom England og Irland. Hvert år i mai/juni arrangeres Isle of Man TT  festival der. Dette er et internasjonalt motorsykkelløp som har vært arrangert siden 1907, kun avbrudt av 2. verdenskrig og munn- og klovsyke i 2001.
Under denne festivalen dobles folketallet på øya da motorsykkelentusiaster fra hele verden drar dit.....enten for å delta, eller for å være tilskuere. Det er et yrende folkeliv der i de 14 dagene festivalen varer. Der er oppvisninger av alle slag, motorsykkelkjøring, konserter, tivoli, , øl-telt osv. Det store trekkplasteret for motorsyklister er nok ”Mad Sunday” hvor deler av løpstrasèen åpnes for fri kjøring for publikum.Løypa er en offentlig vei som går gjennom landsbyer og over et fjellparti, og er 60.6 km. lang.
Joey Dunlop, Mike Hailwood, Giacomo Augostini og David Jefferies har deltatt i løpene  i en årrekke, og er velkjente navn for racing-fans over hele verden. Flere av disse storhetene har omkommet under roadracing-løp de senere årene. Men, som Iren sa, som jeg pratet med under festivalen i 2002,som lurte på om vi hadde road-racing i Norge. Ja,svarte jeg og begynnte å prate om bl.annet Rudskogen og Vålerbanen....Iren så forundret på meg å sa: `That is not road-racing...that is short-track racing.`...`this is road-racing` sa han,og pekte på fjellet.......

Er du interessert i turer og festivaler, er dette en tur som anbefales på det sterkeste. Har du vært der en gang, reiser du nok dit igjen.

Les mer på Racing-team og kontakt oss gjerne for mer informasjon.
Se også nettsidene www.iomtt.com og www.visitisleofman.com. for mer informasjon.

Bike Events Tlf: E-post: info@bikeevents.no Orgnr:

Design: Dots | Powered by Makeweb.no